петак, 17. децембар 2010.

Razvlacenje koncentracije

U prethodnom clanku je vec opisana jedna vezba kojom se moze popraviti moc koncentracije. U ovom clanku ce biti opisana jos jedna. Ne treba zaboraviti da je jedan od stubova unutrasnjeg mira i pozitivnog stava prema spoljasnjem svetu, upravo moc fokusiranja, tj koncentracije! Razvijajuci ovu sposobnost (ili moc, a to zaista jeste moc!), blize smo duhovnoj harmoniji ali i profesionalnom ostvarenju...






Jednom americkom piscu je pripisan ovaj citat: "Najjednostavnije stvari su cesto najbolje.".  Citat se obreo u ovom tekstu zato sto je ova vezba toliko jednostavna da biste mogli pomisliti da se nista znacajno nece desiti ako je budete primenjivali. Medjutim, ne zaboravite da su najjednostavnije stvari cesto najbolje!
Vezba izgleda ovako: Kada ucite, pisete, citate knjigu ili obavljate bilo kakav posao od kog se psihicki umorite i osecate potrebu za odmorom, ne odmarajte! Bar jos 5 minuta. Recimo, citate neku knjigu vec neko vreme, osecate da bi vam prijala pauza, ne mozete vise tako dobro da pratite sta se desava u delu, recite sebi: "Jos 5 minuta i posle cu odmoriti!", citajte jos 5 minuta i pokusavajte da odrzite paznju nad onim sto citate. "Razvlacite" svoju koncentraciju, malo po malo produzavajte trajanje svog maksimalnog fokusa. Vremenom cete primetiti su pauze sve redje i redje, a efikasnost i ukupno vreme ucenja/rada sve kraci i kraci. Vrlo jednostavno i vrlo delotvorno. Ne zaboravite da su najjednostavnije stvari cesto najbolje!

Zelite jos da procitate o nacinima dolazenja do samoostvarenja? Kliknite ovde

Нема коментара:

Постави коментар